Ένα σύνηθες λάθος που καταστρέφει τα μαλλιά

Τα υγιή χωρίς ψαλίδα μαλλιά είναι πολύ σημαντικά για κάθε γυναίκα, γι’ αυτό τον λόγο και οι περισσότερες χρησιμοποιούν πολλά προϊόντα που προστατεύουν την τρίχα από την θερμότητα, καθώς και άλλα που την δυναμώνουν. Ωστόσο, υπάρχει μια απλή καθημερινή συνήθεια που μπορεί να καταστρέψει τα μαλλιά σας χωρίς να το συνειδητοποιείτε.
Ο λόγος για το τύλιγμα των μαλλιών και το σκούπισμα – τρίψιμο τους με την πετσέτα. Αυτή η τόσο απλή και συνηθισμένη κίνηση μπορεί να αποβεί μοιραία για το σπάσιμο και το φριζάρισμα της τρίχας. Αυτό συμβαίνει διότι τα μαλλιά μας είναι πολύ ευαίσθητα και εύθραυστα όταν είναι βρεγμένα ή νωπά, επομένως χρειάζονται πιο απαλή και προσεκτική μεταχείριση.
Προτιμήστε λοιπόν να χρησιμοποιήσετε ένα βαμβακερό ύφασμα ή μια πολύ μαλακή βαμβακερή πετσέτα για να τα σκουπίσετε, ταμποναριστά πάντα. Επίσης, όταν τα χτενίζετε βρεγμένα ξεκινήστε από τις άκρες και αφού τις ξεμπερδέψετε προχωρήστε σιγά σιγά και τμηματικά προς τις ρίζες, χρησιμοποιώντας αρχικά μια χτένα με μεγάλα δόντια.


myhairgr

Instagram